Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Μια μέρα στην Αρχαία Αθήνα

Σε συνέχεια του πολιτιστικού μας προγράμματος "Ταξίδι στην αρχαία Αθήνα"   οργανώσαμε βιωματική αναπαράσταση μιας μέρας στην Αρχαία Αθήνα.
Χωρίσαμε την τάξη μας σε γωνιές δείχνοντας τα διάφορα σημεία της Αθήνας. Την ακρόπολη, την αρχαία αγορά, τη στοά που μιλούσαν οι φιλόσοφοι, το σχολείο με τον Γραμματιστή, το γυμναστήριο με τον Παιδοτρίβη, το μέρος που μάθαιναν μουσική με τον Κιθαριστή και φυσικά τα σπίτια των Αθηναίων που γίνονταν τα συμπόσια.
Μεταφερθήκαμε στο τέταρτο έτος της79 Ολυμπιάδος, εν έτει 461 π.Χ., χρυσός αιώνας της Αθήνας και ζήσαμε μια μέρα στην Αρχαία Αθήνα.

Η σάλα που γίνονταν τα συμπόσια







Εδέσματα της εποχής

Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση του μαθήματος και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν ικανοποητικά. Οι άντρες πήγαν στην αγορά για ψώνια και συνομίλησαν με τους φιλοσόφους. Οι γυναίκες ετοίμασαν τα φαγητά για το βραδινό συμπόσιο.Τα κορίτσια έπαιξαν με παιχνίδια της εποχής. Τα αγόρια με τη συνοδεία του παιδαγωγού πήγαν στον Γραμματιστή και στον Παιδοτρίβη. Το πιο σημαντικό, μάθαμε τους χαιρετισμούς και τα ρητά στα Αρχαία Ελληνικά.Τέλος, όλοι μαζί δοκιμάσαμε τα εδέσματα που ετοίμασαν οι μητέρες της τάξης και τις ευχαριστούμε θερμά.

Βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν όλα αυτα τα ζήσαμε στην Αρχαία Αθήνα γιατί στον αγώνα επιχειρηματολογίας για τον μύθο της Αθηνάς οι μαθητές την πόλη την ονόμασαν Θαλασσοφία.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι βέβαιη ότι αυτή η καλά οργανωμένη βιωματική δράση θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς μαθητές σου!Χαίρομαι που μπορώ να παρακολουθώ τις δρασεις αυτού του υπέροχου ιστολογίου και να κάνω κάπου κάπου και κάποιο σχόλιο! Εύχομαι να συνεχίσετε τις δράσεις σας με ωραία ποιοτική δουλειά όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...