Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός;

Στο μάθημα της Μελέτης "Αθλητισμός και πολιτισμός" συζητήσαμε αν συνδέεται ο αθλητισμός με τον πολιτισμό και υποστηρίξαμε την άποψή μας με επιχειρήματα.

Πρώτα παρουσίασε τα επιχειρήματά της η ομάδα που υποστήριξε τη θέση ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολιτισμός.
Σάββας: Εγώ πιστεύω ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολιτισμός όπως είναι σήμερα. Βλέπουμε να αδικούνται κάποιες ομάδες και όταν χάνει μια ομάδα να προκαλούνται επεισόδια. Δεν μπορεί η βία σε αθλητικούς χώρους να είναι πολιτισμός.  Τα συνθήματα των αγώνων είναι βρισιές. Δεν μπορεί οι ουσίες για μεγαλύτερες επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα να είναι πολιτισμός.

Νοεμή: Πώς γίνεται ο αθλητισμός  να είναι πολιτισμός όταν μια ομάδα που χάνει τσακώνεται με την άλλη χωρίς να παραδέχεται την ήττα της;

Ακούστηκαν κι άλλες τέτοιες θέσεις που είχε να κάνει με τη βία στους αθλητικούς χώρους υποστηρίζοντας την άποψη ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολιτισμός.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις θέσεις της η ομάδα που υποστήριζε ότι ο αθλητισμός  είναι πολιτισμός.

Γιώργος: Ο αθλητισμός  είναι πολιτισμός γιατί γυμνάζεσαι όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Αγγελική: Ο αθλητισμός  είναι πολιτισμός γιατί ψυχαγωγούμαστε, αποκτούμε νέους φίλους, μαθαίνουμε να υπακούμε σε κανόνες και να σεβόμαστε τους συναθλητές μας.

Βασιλική: Ο αθλητισμός  είναι πολιτισμός καθώς από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι αθλούνταν να ασκήσουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή.

Ζένια: Ο αθλητισμός  είναι πολιτισμός  καθώς ιδιαίτερα οι νέοι καταφέρνουν να διαμορφώσουν καλύτερα την κοινωνική τους προσωπικότητα. Με την ομαδικότητα, την ισότητα και την πειθαρχία που μας διδάσκει ο αθλητισμός, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να δουλεύουμε ομαδικά, να έχουμε στόχους και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα.

Μαρίτα: Ο πολιτισμός είναι όλες οι δραστηριότητες, υλικές και πνευματικές, ενός ανθρώπου, μιας ομάδας ανθρώπων, ενός λαού για να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους.
Βασικό στοιχείο δημιουργίας  του πολιτισμού η επικοινωνία των ανθρώπων. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό τμήμα του πολιτισμού γιατί συμβάλλει αποφασιστικά στην καλή φυσική κατάσταση, την ψυχική ισορροπία και αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη προσωπική και κοινωνική καλλιέργεια των ανθρώπων. Επίσης, συμβάλλει στη συλλογικότητα και την ομαδικότητα.

Τα ισχυρά επιχειρήματα της δεύτερης ομάδας επικράτησαν στην ολομέλεια της τελικής συζήτησης και όλοι συμφώνησαν ότι αθλητισμός  είναι πολιτισμός και πως η παιδεία μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθούν προβλήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, καταλήγοντας πως:

Η συμμετοχή στον αθλητισμό και στον πολιτισμό είναι δικαίωμα όλων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...