Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ιησούς διωκόμενος καταφεύγει στην Αίγυπτο


Ο Ιησούς διωκόμενος καταφεύγει στην Αίγυπτο

Ο Ιησούς διωκόμενος καταφεύγει στην Αίγυπτο

Συμπληρώστε τα κενά και πατήστε "Έλεγχος" (κάτω) για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας.
Όταν οι προσκύνησαν τον νεογέννητο , παρουσιάστηκε Άγγελος Κυρίου στο όνειρο του και του είπε: «Σήκω, πάρε το παιδί και τη μητέρα του και πήγαινε στην . Να μείνετε εκεί μέχρι να σου πω, γιατί ο θα ζητήσει να βρει το παιδί και να το σκοτώσει». Ο Ιωσήφ πήρε αμέσως τη μητέρα και το παιδί και νύχτα έφυγαν για την Αίγυπτο.
Περπάτησαν για πολλές μέρες, πέρασαν μεγάλες ταλαιπωρίες κι εγκαταστάθηκαν σε ξένη γη. Έμειναν στην Αίγυπτο μέχρι που έμαθαν πως πέθανε ο Ηρώδης. Τότε μόνο επέστρεψαν. Έτσι επαληθεύτηκε ο λόγος του προφήτη , που αιώνες πριν είχε πει: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Yιό μου».
Ο μικρός Χριστός εξαναγκάζεται να φύγει, για να γλιτώσει από την απειλή του . Καταδιωγμένος, κουρασμένος, , τρομαγμένος, πρόσφυγας. Πρόσφυγες είναι και σήμερα χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι, που υποχρεώνονται ν’ αλλάξουν τόπο διαμονής, γιατί στην πατρίδα τους κινδυνεύουν.
Πρόσφυγες... Μάτια , ανήσυχα. ψυχές κουρασμένες και φοβισμένες. Ζητούν ένα στοργικό , ένα φιλικό χέρι, λίγο φαγητό, έναν καλό λόγο. Κάποιοι μιλούν σκληρά ή κοροϊδευτικά γι’ αυτούς. Ο λόγος του Χριστού όμως είναι ξεκάθαρος: «Ξένος ήμουν και με φροντίσατε… Αν κάνατε κάποιο καλό σ’ έναν από τους αδελφούς μου, είναι σαν να το κάνατε σ’ …».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...