Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς έγιναν οι Ελληνικές αποικίες

Χθες στο σχολείο μάθαμε για τους Έλληνες και πώς ίδρυσαν τις αποικίες τους. Με αφορμή το τι μάθαμε, έκανα τον παρακάτω χάρτη.
Με λίγα λόγια:  Όταν σταμάτησαν να καλλιεργούνται  τα χωράφια, να μην υπάρχει κτηνοτροφία και αγορά των προϊόντων, οι κάτοικοι άρχισαν να φεύγουν από τον τόπο τους και να ψάχνουν να βρουν καλύτερους τόπους για να ζήσουν. Έτσι οι Αιολείς,  οι Ίωνες και οι Δωριείς  μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλία, Αττική και Πελοπόννησο προς την Λέσβο, Τένεδο, Σάμο, Χίο, Ρόδο και μετά στην Μικρά Ασία. Στις νέες πατρίδες τους, μπορεί να γνώρισαν νέους λαούς, αλλά κράτησαν τις παραδόσεις και τις θρησκείες τους. Έτσι το Αιγαίο γίνεται Ελληνική θάλασσα  γιατί και από τις δυο πλευρές κατοικούσαν Έλληνες.  

Οι ελληνικές αποικίες

Οι πρώτες αποικίες των Ελλήνων

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...