Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Για το δάσος μαθαίνω

Σήμερα, ολοκληρώσαμε τη δεύτερη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την υποθεματική "Οικολογία - Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά" με θέμα "Για το δάσος μαθαίνω, δρω και δημιουργώ." Τα δάση είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της φυσικής μας κληρονομιάς και μιλήσαμε για τις σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις πυρκαγιές  και την κακή διαχείριση της δασικής κληρονομιάς. 
Μέσα από τους χάρτες της Google και την εφαρμογή Street View που αποτελεί πρόγραμμα οπτικοποίησης της γης 360 μοιρών, περιηγηθήκαμε εικονικά και γνωρίσαμε από κοντά τα δάση. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και κατέγραψαν τις προτάσεις τους για την προστασία των δασών, υιοθετώντας κατάλληλες συμπεριφορές, με γνώμονα τον σεβασμό στη φυσική κληρονομιά. 
Τέλος, κάθε ομάδα ετοίμασε την αφίσα της για το δάσος και την παρουσίασε στην ολομέλεια της τάξης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...