Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Συμμετοχή σε δενδροφύτευση

Σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε δενδροφύτευση στην περιοχή μας, κάνοντας πράξη την επιθυμία τους για βιωματική μάθηση και δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον.
Αρχικά, στην τάξη στο μάθημα της Μελέτης, μιλήσαμε για περιβαλλοντικά θέματα και προτείναμε τρόπους για μελλοντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα μιας περιοχής, της βιοποικιλότητας αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
Κατανοώντας πως όλοι  πρέπει να συμβάλλουμε στην αύξηση του πρασίνου στην περιοχή μας, η δράση του συλλόγου μας έδινε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε την πρότασή μας. Έτσι, εξηγήσαμε πώς  φυτεύουμε ένα δένδρο ή φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα και τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν.  
Συνδυάζοντας την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, τονίσαμε τη σημασία της ειρήνης για περιβαλλοντικές κινήσεις, γράψαμε το σύνθημά μας, ετοιμάσαμε το πανό της τάξης και ξεκινήσαμε για τη δενδροφύτευση.
Το δασαρχείο μας προμήθευσε 100 περίπου δέντρα, τα οποία και φύτευσαμε στην περιοχή μας, αποδεικνύοντας και έμπρακτα πως το σχολείο ως φορέας εκπαίδευσης δεν προσφέρει μόνο γνώσεις στον χώρο του σχολείου, αλλά και βασικές δεξιότητες εκτός του χώρου. Χωρισμένοι  σε ομάδες συμμετείχαμε ενεργά στη διαδικασία και σε συγκεκριμένους χώρους φυτέψαμε από ένα μικρό δεντράκι. 
Στη συνέχεια ενας πυροσβέστης ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον ρόλο της πυροσβεστικής. Τέλος, επιστρέφοντας στο σχολείο όλα τα παιδιά σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης, τονίζοντας τη σημασία της ειρήνης για την πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων.
 
 












Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και   Κηδεμόνων για την οργάνωση της δράσης καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση και έμπρακτα να εφαρμόσουμε όσα προτείναμε στην τάξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...