Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Από το στάρι στο ψωμί

Σήμερα η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τους ''Μικρούς Ήρωες'' και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραγωγής ψωμιού. Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα βιώνουν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το όργωμα και τη σπορά έως το ζύμωμα και το ψήσιμο. 
Αρχικά,  τα παιδιά  απασχολήθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Στη συνέχεια, με προβολή βίντεο πληροφορήθηκαν για την ιστορία του ψωμιού, την πορεία από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση (σπορά, θερισμός, αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα, ψήσιμο), τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία, τα είδη ψωμιού και δημητριακών, τα επαγγέλματα που αφορούν σε όλη τη διαδικασία, τη διατροφική αξία και τη μυθολογία – ιστορία – θρησκεία.
Τέλος, ντυμένα με ποδίτσες και σκουφάκια, ζύμωσαν  το ψωμάκι τους σε μικρές λεκανίτσες και φεύγοντας, πήραν μαζί το ψωμάκι τους.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και οι μαθητές και οι μαθήτριες  παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλη τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...