Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Γιορτή της μητέρας

 Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στις μητέρες και σκοπό έχει να τιμήσει το ιερό αυτό πρόσωπο, που αποτελεί σύμβολο της δημιουργίας, της τρυφερότητας και της αγάπης. Μια γιορτή που μας θυμίζει πώς ήρθαμε στον κόσμο. Μια γιορτή φόρος τιμής σ' εκείνη που μας έφερε στη ζωή, που μας έδωσε πνοή και αποτελεί το κέντρο του δικού μας κόσμου, αλλά και εμείς του δικού της.  
Στα σπλάχνα της μάνας υφαίνεται η ζωή, με τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Εκεί συλλαμβάνεται το έμβρυο και κυοφορείται τρεφόμενο από το αίμα της. Από αυτή προσλαμβάνει τις πρώτες παραστάσεις και ακούει τον κόσμο, όπως μεταφέρεται ο ήχος του από τη ζωή της μάνας.
Στα χέρια κάθε μάνας λικνίζεται και γαλουχείται η κοινωνία ολόκληρη. Η μάνα  γράφει πάνω στην άγραφη  και άσπιλη πλάκα της ψυχής του παιδιού της, γράμματα αγάπης καί θεοδίδακτες γραφές.  Αυτή τυπώνει  αγγέλους... 
Δώστε στη μανούλα σας ένα φιλί, κοιτάξτε την με μάτια γελαστά και ευχηθείτε της ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Τα παιδιά ασύγχρονα - ελπίζω τελευταία φορά - έφτιαξαν  την ευχετήρια κάρτα και με τα χαρακτηριστικά της μητέρας τους ετοιμάσαμε το συννεφόλεξο.
 

                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...