Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Το κήρυγμα του Ιωάννη του Βαπτιστή

Στην 3η ενότητα των Θρησκευτικών "Σπουδαία παιδιά" μιλήσαμε για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη του Βαπτιστή. Όλες οι δραστηριότητες έγιναν μέσω της πλατφόρμας webex και αν και κάποιες φορές είχαμε πρόβλημα με τον ήχο τις ολοκληρώσαμε αποτελεσματικά.

 
Με το μοτίβο του έντεχνου  συλλογισμού ΒΛΕΠΩ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ - ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ [Ι see, Ι think, Ι wonder] προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα παρατηρώντας την εικόνα.  
Τι βλέπεις; (απλή περιγραφή) 
Τι σκέφτεσαι γι’ αυτό που βλέπεις; (συναισθήματα, πληροφορίες κ.λπ.)
Τι άλλο θα ήθελες να μάθεις;

 
 
Στη συνέχεια διαβάσαμε το Ευαγγέλιο του Λουκά (Λκ 1, 5-19. 57-60)  για να απαντήσουμε στην τρίτη ερώτηση.
Με την τεχνική Tableau Vivant - παγωμένη εικόνα - παρουσιάσαμε το πλήθος που άκουγε το κήρυγμα του Ιωάννη του Βαπτιστή.  Οι  μαθητές μπήκαν στον ρόλο κάποιου που είδε και άκουσε το κήρυγμα του Βαπτιστή και διατύπωσαν την απάντησή τους. Στη συνέχεια ηχογράφησαν το μήνυμά τους, το ανέβασαν  στην ηλεκτρονική τάξη και ομαδικά ετοιμάσαμε αυτή την παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...