Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Digital mapping: Θρησκευτικός τουρισμός και ψηφιακή χαρτογράφηση μνημείων

Οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 συνεργάσθηκαν με το επιστημονικό Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Digital Earth, http://www.digital-earth.edu.gr/index.php/el/, που υποστηρίζει τις ανάγκες των εκπαιδευτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κατασκευάζοντας προϊόντα και παρέχοντας υπηρεσίες απαραίτητες για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Το Κέντρο είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Open Source Labs Foundation από τον Απρίλιο 2014. Το δίκτυο αυτό αριθμεί μέχρι σήμερα 78 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής οι μαθητές συνεργάζονται δημιουργικά και κατασκευάζουν διαδραστικούς χάρτες που χαρτογραφούν κράτη της Ευρώπης σε σχέση με τα μνημεία πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, την κουλτούρα κ.α. μέσα από την πλατφόρμα ArcGIS. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν ψηφιακοί χάρτες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε όλα τα γνωστικά πεδία. Αξιοποιούμε διαδικτυακά εργαλεία, εικονικές προσομοιώσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια, ατομικά και ομαδικά με χάρτες και εργαλεία (Geocoder) βασισμένα στα Google Earth και Maps που απεικονίζουν την υδρόγειο σφαίρα, τον παγκόσμιο χάρτη και επιμέρους χάρτες με προτεινόμενες περιηγήσεις και τρισδιάστατες απεικονίσεις. Οι μαθητές χαρτογράφησαν πολλά κράτη και φυσικά την Ελλάδα. Δημιούργησαν χάρτες και παρουσιάσεις:

Από το ιστολόγιο  e-Θρησκευτικά  της Ξανθής Αλμπανάκη
  
Aγγλία


ΙταλίαΕλλάδαΤσεχίαΒέλγιο


ΛουξεμβούργοΙσπανίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...