Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο ψηφιακός κόσμος της φύσης

 Σήμερα οι μαθητές της Γ' τάξης επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης NOYS για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Ο ψηφιακός κόσμος της φύσης".
Οι μαθητές παρακολούθησαν πολυμεσική παρουσίαση που αναφέρεται στα είδη της πανίδας και της χλωρίδας με ιδιαίτερη αναφορά στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Κατόπιν χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με τυχαίο τρόπο. Η τάξη μας διάλεξε να μελετήσει την Αυστραλία. Κάθε παιδί ανέλαβε ένα ζώο ή φυτό για το οποίο βρήκε πληροφορίες και εικόνες και το εισήγαγε στον διαδραστικό χάρτη της φύσης που έχει δημιουργήσει ο ΝΟUS. Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν βίντεο όπου με τη φωνή τους περιγράφουν το είδος που διάλεξαν. Σε ειδικό νέο λογισμικό που έχει δημιουργήσει ο ΝΟUS οι μαθητές δημιούργησαν την εικόνα του «υγιούς» περιβάλλοντος.
Στόχος είναι ο παγκόσμιος χάρτης της φύσης να δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά και να εμπλουτίζεται συνεχώς με ελεύθερη πρόσβαση από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας.

Οι ψηφιακές εικόνες που δημιουργήσαμε.
 




Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα βίντεο που ετοιμάσαμε.

http://software.i-nous.org/publishFlauraFauna/indexbh74.php

Μετά το τέλος του προγράμματος επισκεφτήκαμε την παραλία της πόλης μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...