Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Διαδραστικοί χάρτες ιστορίας

Οι ιστορικοί χάρτες αποτελούν πολύτιμη πηγή για το μάθημα της Ιστορίας, αφού επιτυγχάνουν  να συνδέσουν την ιστορική με τη γεωγραφική πληροφορία. Χρησιμοποιώντας χάρτες ως εποπτικά εργαλεία οι διδάσκοντες και οι μαθητές μπορούν να εντοπίσουν τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα, κ.ά. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να συνδέσουν αποτελεσματικότερα τα ιστορικά γεγονότα παλαιότερων εποχών με τη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα, προβάλλοντας σε έναν ιστορικό χάρτη τις σύγχρονες γνώσεις και εμπειρίες τους. Αυτές οι συνδέσεις συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων κριτικής σκέψης.

 

Χάρτης της περσικής αυτοκρατορίας γύρω στο 480 π.Χ.
Διαδραστικός χάρτης με την Αθηναϊκή Συμμαχία τον 5ο αι. π.Χ. (του συναδέλφου Βασίλη Βασιλείου) Χάρτες του πελοποννησιακού πολέμου  
Χάρτης της Μακεδονίας ως το 336 π.Χ. 
 Χάρτης της Κύπρου στα κλασικά χρόνια  
Διαδραστικός χάρτης με την εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου (του συναδέλφου Βασίλη Βασιλείου)
Χάρτης με τα ελληνιστικά βασίλεια
Χάρτες βυζαντινής περιόδου
Χάρτες της βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 324 μ.Χ. ως το 1451 μ.Χ.
Χάρτες Νεότερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...