Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



 
 ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ

Η Μονή Βλατάδων ή Βλαταίων, βρίσκεται κοντά στην πύλη που οδηγεί στην Ακρόπολη. Λένε ότι εκεί οτι εκεί έβγαλε λόγο ο Απόστολος Παύλος.
ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Ναός της Αγίας Αικατερίνης στη Θεσσαλονίκη είναι βυζαντινός ναός χτισμένος το 1320-1330.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ναός της Βυζαντινής εποχής αφιερωμένος όχι σε άγιο αλλά στη σοφία του θεού. Χρίστηκε  τον 7ο αι.


ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ

Ο ναός της Παναγίας Αχειροποιήτου χτίστηκε το 431 και ονομάστηκε  Μαρία, η Μητέρα των Θεών. Είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του Χριστιανισμού .

ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΕΩΝ

Ο ναός της Παναγίας των Χαλκέων βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης. Είναι κτισμένος σε σχήμα σταυρού.


ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Βρίσκεται πίσω από την Αγία Σοφία στις αρχές του πεζόδρομου της Ικτίνου.

                            

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Η πλατεία Αριστοτέλους κατασκευάστηκε το 1917, μετά την πυρκαγιά που έγινε στην πόλη.




ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Οι "Ομπρέλες" στην παραλία Θεσσαλονίκης ύψους 13 μέτρων βρίσκεται στην νέας παραλίας, κοντά στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. Είναι έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903 - 2004). 


ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.
Ο Πύργος του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη είναι πύργος τηλεπικοινωνιών ύψους 76 μέτρων και χτίστηκε το 1970 σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Αλ. Αναστασιάδη. Με την κεραία, το ύψος του ξεπερνάει τα 70 μέτρα.

ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκει στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα και μέχρι τον 5ο αιώνα που λειτουργούσε ως  διοικητικό κέντρο της πόλης. Αποκαλύφθηκε σε ανασκαφές το 1962.
ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Το Γενί τζαμί είναι μνημείο από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην πόλη. Κτίστηκε το 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι και λειτουργούσε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους.



ΚΑΣΤΡΑ - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ

Το κάστρα και τα τείχη στη Θεσσαλονίκη είναι δημιουργήματα μετέπειτα εποχών γιατί ήταν απαραίτητα για την οχύρωση και προστασία της πόλης.

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης αποτελεί το έμβλημα της Θεσσαλονίκης και ήταν μέρος των τειχών της πόλης, τα οποία καταστράφηκαν το 1867. Όπως γνωρίζουμε ήταν φυλακές επί τουρκοκρατίας.


Η ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ (ΚΑΜΑΡΑ)

Η αψίδα του Γαλερίου, γνωστή και ως Καμάρα, είναι μαζί με το Λευκό Πύργο, το χαρακτηριστικότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης, και βρίσκεται στην Εγνατία οδό.

1 σχόλιο:

  1. Δημητράκη, ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Μας ταξίδεψες στην πόλη μας.
    Σ'ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...