Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο!

   Σήμερα μαζί με τα άλλα δυο τμήματα της τετάρτης πήγαμε στο αρχαιολογικό μουσείο.
   Απ'έξω υπήρχαν κολόνες που έμοιαζαν με δωρικούς κίονες και δύο τάφοι. Δίπλα στην είσοδο του μουσείου είδαμε ένα τεράστιο αγγείο από το οποίο έλειπαν κάποια  κομμάτια.
   Οταν μπήκαμε γνωρίσαμε την ξεναγό μας, την κυρία Βάνα  και ξεκίνησε η ξενάγηση.
   Πρώτα είδαμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά στα σχολεία. Έγραφαν πάνω σε πλάκες που τις άλειφαν με κερί και όταν ήθελαν να σβήσουν, περνούσαν μια άλλη πλάκα πάνω από το κερί και έσβηναν.
   Μετά πήγαμε στα πολεμικά εργαλεία. Είδαμε τις περικεφαλαίες των αρχαίων Ελλήνων και τις αιχμές από τα βέλη που έγραφαν "Β. Φίλιππος", ο πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου. Κάτι άλλο που μας εντυπωσίασε ήταν τα ψηφιδωτά που έδειχναν διάφορες εικόνες.
  Ύστερα μας έδειξαν τα κοσμήματα των γυναικών. Ήταν ολόχρυσα!  Τα μαλλιά τους,  τα χτένιζαν με  ωραία χτενίσματα. Ακόμη είδαμε και έναν σκελετό από γυναίκα που σώθηκε μαζί με ένα μέρος από τα μαλλιά της!!!
   Τελευταία είδαμε τα αγγεία και ιδιαίτερα προσέξαμε ένα μεγάλο αγγείο που έδειχνε το γάμο της Αριάδνης με τον Διόνυσο. Από επάνω υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι που έπιναν και γλεντούσαν.
   Ήταν ένα πολύ ωραίο μουσείο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

Photo Cube Generator
 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...