Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Ο θυμός του Αχιλλέα

Σήμερα κάναμε με την Ανθή και την Φωτεινή στο πρόγραμμα  hot potatoes μία άσκηση συμπλήρωσης κενών, για το μάθημα της ιστορίας μας που λεγόταν "Ο θυμός του Αχιλλέα".

Άσκηση συμπλήρωσης κενών.

χρόνια πολέµησαν οι Αχαιοί στην Τροία, µα το κάστρο του ήταν άπαρτο κι οι Τρώες, µε αρχηγό τους τον , το υπεράσπιζαν γενναία.
Το όµως χρόνο µάλωσαν ο Αχιλλέας κι ο για δυο όµορφες σκλάβες, τη Χρυσηίδα και τη . Αυτό έφερε πολλές συµφορές στους Αχαιούς.
Σκλάβα του Αγαµέµνονα ήταν η . Ο , ο πατέρας της, που ήταν ιερέας του , ήρθε ικέτης στο στρατόπεδο των Αχαιών, κρατώντας πλούσια δώρα, το χρυσό και τα του θεού. Έπεσε στα πόδια τού Αγαµέµνονα και τον παρακαλούσε να του δώσει πίσω τη Χρυσηίδα. Ο Αγαµέµνονας δε σεβάστηκε το γέροντα και τον έδιωξε θυµωµένος.
Ο Χρύσης τότε παρακάλεσε τον Απόλλωνα να τιµωρήσει σκληρά τους Αχαιούς. Ο Απόλλωνας τον άκουσε από τον κι αµέσως πήρε το του και πήγε στο στρατόπεδο των Αχαιών. Κάθισε παράµερα και χτυπούσε µε τα βέλη του τα ζώα και τους ανθρώπους. Έπεσε τότε αρρώστια φοβερή ανάµεσά τους και πέθαιναν οι Αχαιοί, ο ένας µετά τον άλλο. µέρες κράτησε το κακό. Τη δέκατη ηµέρα οι βασιλιάδες ρώτησαν το µάντη να τους πει γιατί τους βρήκε τέτοια συµφορά. Εκείνος είπε πως ο Απόλλωνας ήτανε , γιατί ο Αγαµέµνονας δε σεβάστηκε το Χρύση.
Για να σταµατήσει το κακό, ο Αγαµέµνονας έστειλε τη Χρυσηίδα πίσω στον πατέρα της. Όµως διέταξε να φέρουν στη σκηνή του τη σκλάβα του , τη Βρισηίδα.
Θύµωσε ο Αχιλλέας πολύ, µίσος και γέµισαν την ψυχή του. Θέλησε να σκοτώσει τον Αγαµέµνονα για την προσβολή που του έκανε, µα έτρεξε η θεά και τον συγκράτησε. Πικραµένος όµως κλείστηκε στη σκηνή του κι ορκίστηκε να µην ξανα πολεµήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...