Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

Τιτάνες ονομάστηκαν στην ελληνική μυθολογία, τα δώδεκα παιδιά του Ουρανού και της Γης, έξι αγόρια και έξι κορίτσια.
Από τους Τιτάνες, ο τελευταίος, ο Κρόνος, αφού σκότωσε και έβγαλε από τον θρόνο  τον πατέρα του, πήρε αυτός στα χέρια την εξουσία, παίρνοντας για γυναίκα την αδελφή του Ρέα. Επειδή όμως φοβόταν μήπως γίνει  η κατάρα που του είχε δώσει ο πατέρας του, να φύγει κι αυτός από το θρόνο από ένα παιδί του, ο Κρόνος κατάπινε κάθε παιδί που του γεννούσε η Ρέα.
Ακόμα, για να μείνει στην εξουσία , έδιωξε και τ' άλλα αδέλφια του, τους Εκατόγχειρες και τους Κύκλωπες, φυλακίζοντάς τους στα Τάρταρα. Ο Κρόνος είχε κιόλας καταπιεί τα πέντε παιδιά που είχε φέρει στον κόσμο η Ρέα, την Εστία, τη Δήμητρα, την Ήρα, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα και θα κατάπινε και το Δία, το τελευταίο του παιδί, η Ρέα όμως σκέφτηκε να το κρύψει και να δώσει στον Κρόνο μια πέτρα αντί για το μωρό. Το Δία, αφού μ' αυτόν τον τρόπο τον έσωσε, τον έδωσε στις νύμφες Μέλισσες για να τον μεγαλώσουν και διάταξε να χορεύουν και να κτυπούν τα ακόντια  πάνω στις ασπίδες τους, ώστε να σκεπάζονται οι φωνές του βρέφους.
Όταν μεγάλωσε ο Δίας κι έμαθε από τη μητέρα του το τι έχει γίνει , έδωσε στον πατέρα του ένα φάρμακο, για να βγάλει από το στομάχι του τ' αδέλφια του που τα είχε καταπιεί. Έτσι, μαζί με τα αδέλφια του ο Δίας, έκανε  πόλεμο εναντίον του πατέρα του Κρόνου και τους Τιτάνες. Στην τιτανομαχία αυτή, οι Τιτάνες παίρνουν  το βουνό Όθρυ κι οι Θεοί, με το Δία, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες, τον Ολύμπο.
Οι Εκατόγχειρες αρπάζουν τεράστια βράχια από το βουνό και τα πετάνε στους Τιτάνες. Στο τέλος, στη μάχη ορμά ο Δίας με τους κεραυνούς του, φοβερά όπλα που του έφτιαξαν οι Κύκλωπες, ρίχνοντας  ασταμάτητα από τον Όλυμπο καίνε τα πάντα. Τα δάση παίρνουν φωτιά, τα νερά των ποταμών και της θάλασσας, βράζουν. Οι Τιτάνες πεθαίνουν  από τους βράχους.
Ο Δίας με τους  θεούς του Ολύμπου νικά . Οι Τιτάνες συλλαμβάνονται και ρίχνονται στα Τάρταρα, όπου δένονται για πάντα. Η βασιλεία του κόσμου έρχεται στο Δία.

1 σχόλιο:

  1. Δημητράκη, μπήκες στο πνεύμα του σχολείου. Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Συνέχισε δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...