Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Β΄Τάξη - Ο μαγικός κόσμος της τάξης μας

Στη θεματική ενότητα "Ζω καλύτερα" θα ασχοληθούμε με την υποθεματική "Ψυχική και συναισθηματική υγεία" και ειδικότερα την πρωτογενή πρόληψη των προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και προσαρμογής των μαθητών/τριών, μέσω της ανάπτυξης της αίσθησης της κοινότητας. Οι θετικές διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στο πλαίσιο του σχολείου υπηρετούν σημαντικές αναπτυξιακές λειτουργίες, καθώς εφοδιάζουν τα παιδιά με την ασφάλεια για να προσεγγίσουν και να εξερευνήσουν καινούριες καταστάσεις και ενισχύουν την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή τους, παρέχοντας στα παιδιά ένα ασφαλές και σταθερά υποστηρικτικό σύστημα.
Αρχικά, καθίσαμε σε κύκλο και ακούσαμε μια συμφωνική ορχήστρα. Τα παιδιά εξέφρασαν τα συναισθήματά τους με όποιο τρόπο επιθυμούν (κίνηση, λέξεις, χρώμα) και εν συνεχεία ζωγράφισαν τον εαυτό τους, έγραψαν το συναίσθημα που τους προκάλεσε η κάθε μελωδία και κόλλησαν τη ζωγραφιά τους στην αίθουσα της Β΄τάξης για να δημιουργήσουμε τον μαγικό κόσμο της τάξης μας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...