Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

O τόπος μας: Mέρη με ιστορία

Στο μάθημα της Μελέτης "O τόπος μας: Mέρη με ιστορία" μιλήσαμε για τα αξιοθέατα της πόλης μας ή του τόπου καταγωγής μας και αποφασίσαμε σε ομάδες να τα παρουσιάσουμε.


ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης αποτελεί το έμβλημα της Θεσσαλονίκης και ήταν μέρος των τειχών της πόλης, τα οποία καταστράφηκαν το 1867. Όπως γνωρίζουμε ήταν φυλακές επί τουρκοκρατίας.

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος 

Παιδική Χαρά «4 Εποχές»  Πεύκα Θεσσαλονίκης 

Ιδανικός χώρος πρασίνου  και αθλητισμού, που αποτελεί καινοτομία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση Παιδικών Χαρών στη χώρα μας. Δίπλα κυριαρχεί κι ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής με καθιστικά, όργανα εκγύμνασης ενηλίκων και δυο τραπέζια πινγκ-πονγκ.

Παιδική Χαρά «4 Εποχές» 

ΚΑΣΤΡΑ - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ

Το κάστρα και τα τείχη στη Θεσσαλονίκη είναι δημιουργήματα μετέπειτα εποχών γιατί ήταν απαραίτητα για την οχύρωση και προστασία της πόλης.

Κάστρα - Επταπύργιο 



  


 Δάσος Σέιχ Σου
 
Το Σέιχ Σου, αποκαλούμενο και Κεδρηνός Λόφος, είναι περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και αποτελεί πνεύμονα της πόλης και χώρο αναψυχής των κατοίκων της.
 
Σέιχ Σου
  
 Η Ροτόντα
 
Η Ροτόντα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ρωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα.
 

Ροτόντα

Λευκός Πύργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...