Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ένα οικολογικό παραμύθι με επαυξημένη πραγματικότητα

Στην ενότητα της Γλώσσας "Ο κόσμος γύρω μας"  μιλήσαμε για το περιβάλλον και αναφερθήκαμε στα οικολογικά προβλήματα.Το φυσικό περιβάλλον γύρω μας είναι πηγή ζωής και ομορφιάς και προστατεύοντας το  προστατεύουμε τη ζωή. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε τη σελίδα και αποφασίσαμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία και τις εικόνες του φυσικού κόσμου να τις ενισχύσουμε με ψηφιακό υλικό, ήχο και κίνηση.
Η τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας ή Augmented Reality είναι μια τεχνολογία που ενισχύει τον φυσικό κόσμο με ψηφιακό υλικό. 
Χρησιμοποιείται περισσότερο στις κινητές συσκευές και συνδυάζει την προβολή του φυσικού κόσμου του οποίου όμως η απεικόνιση είναι επαυξημένη με ψηφιακές πληροφορίες (κείμενα, ήχους και video). Ο συνδυασμός της κάμερας με μία εικόνα δείκτη ή ακόμη και με το σύστημα GPS της κινητής συσκευής, επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για την εικόνα ή το γεωγραφικό σημείο αντίστοιχα, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών συσκευών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality. 
Αρχικά, εκτυπώσαμε διάφορες εικόνες, τις χρωματίσαμε και παρατηρήσαμε την επαυξημένη απεικόνιση. Στη συνέχεια, επιλέξαμε ποιες εικόνες θα χρησιμοποιήσουμε στο παραμύθι μας, γράψαμε την ιστορία και ετοιμάσαμε το βίντεο.


Ήταν ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του οικολογικού προβλήματος και τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα της παράλληλης στήριξης δα. Μικαέλα Λιάγκα για την πολύτιμη βοήθειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...