Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Το φθινόπωρο .... στην τάξη μας

Καθαρά φθινοπωρινή η μέρα σήμερα και ήταν η καλύτερη ευκαιρία ν' ασχοληθούμε με κατασκευές σχετικές με το φθινόπωρο. Μαζέψαμε φύλλα, πήραμε κόλλες και ψαλίδια, αφήσαμε ελεύθερη τη φαντασία μας και δημιουργήσαμε.
 















Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Κάθε χρόνο, στις 14 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.  Αρχικά, διαβάζουμε την εικόνα και μαθαίνουμε  τη  μεγάλη σημασία του τιμίου Σταυρού στην ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών.Το κατακόρυφο ξύλο συμβολίζει την αγάπη που πρέπει να έχουμε προς τον Θεό. Κι η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που έστειλε τον Υιό του κι έγινε θυσία για μας. Το οριζόντιο ξύλο του Σταυρού συμβολίζει την αγάπη που πρέπει να έχουμε προς τους συνανθρώπους μας. Εκείνος που αγαπά πραγματικά τον Θεό, αγαπά και τον πλησίον του. 
 
Στη συνέχεια με τα χέρια μας ομαδικά σχηματίζουμε το σύμβολο του σταυρού.

 



Τέλος, κάθε παιδί ζωγράφισε ξεχωριστά την εικόνα του Τιμίου Σταυρού.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Μια νέα αρχή

 Σήμερα στις 10:00 π.μ.μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με ανανεωμένες τις δυνάμεις, συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς 2024 -25.
Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο. Επιστρέφω ξανά στη Β΄τάξη, στα Δευτεράκια και εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά και υγεία!»